Wedstrijd van de Week: Spanning en penalty's!

In de rubriek Wedstrijd van de Week brengen de Clubwatchers wekelijks verslag uit van een wedstrijd gespeeld op Sportpark D'n Donk. Hierbij zullen zij wekelijks een team uitkiezen en volgen gedurende de voetbaldag. Van warming-up tot het eten bij de snackcorner, de Clubwatchers zullen niks missen. Met hun oog voor detail en hun altijd objectieve waarnemingen zullen zij alles tot in detail uitwerken. Weer of geen weer, de Clubwatchers zijn van de partij. De twijfelachtige eer om in deze rubriek af te trappen ging deze week naar niemand minder dan Nevelo JO13-1.


Zaterdag 20 oktober 2018: Nevelo JO13-1 - FC Tilburg JO13-2 (beker)

In alle vroegte kwamen de jongens van Nevelo JO13-1 op deze koude zaterdagochtend het sportpark binnen gedruppeld. Een ding hadden alle spelers gemeen: de gezichtjes stonden gespannen. Op het programma pronkte namelijk de bekerwedstrijd tegen derdeklasser FC Tilburg JO13-2. Do or die. Onze clubwatchers waren ter plaatse om voor u verslag uit te brengen.

Nevelo JO13-1, dat zelf mee bovenin draait in de vierde klasse, was tot de tand toe bewapend om deze strijd aan te gaan. Doordeweeks werd er door trainer Martin Jongen zelfs extra getraind op penalty’s. Niets werd in deze bekerwedstrijd aan de twijfels overgelaten.

Tijdens de stevige warming-up werd er al met een schuin oog gekeken naar de tegenstander. Gemiddeld anderhalve kop groter en een trainer die zowaar nog meer praatte dan onze eigen Martin, moeten de spelers gedacht hebben. Onder de indruk leken de jongens echter niet. Sterker nog, het leek de motivatie zelfs verder te verhogen. Tijd voor spektakel!

Vanaf het moment dat scheidsrechter Das voor het eerste keer zijn fluitje liet weergalmen op het vierde veld van onze SV, vlogen de mannen van de O13-1 er op. Duels werden aangegaan en vanaf het begin was de spanning ook langs het veld duidelijk voelbaar. De eerste kans was er eentje voor de bezoekers. Via de rechterkant glipte de buitenspeler weg. Deze kwam oog in oog met Finn te staan en probeerde hem te verrassen met een lob. De lob strandde echter een meter naast het doel, waardoor de Nevelo-aanhang weer rustig verder kon ademen.

Daarna nam Nevelo meer het initiatief. Het spel speelde zich in deze eerste helft vooral af op de helft van FC Tilburg. Nevelo had het betere van het spel en probeerde via combinaties een weg naar het doel te vinden. Na een goede tien minuten spelen, begon Giel vanaf de linkerkant aan een combinatie, met zichzelf nota bene! Met zijn linker- en rechterbeen combineerde hij zichzelf een weg tussen drie Tilburg-spelers. Een mooie solo die hij helaas zelf niet leek te kunnen benutten. Bij enig toeval kwam de bal uiteindelijk terecht bij Jesse, op zo’n 20 meter van het doel. Jesse twijfelde niet. Legde de bal voor zijn linkerbeen en plaatste de bal in de linkerbenedenhoek. De bal spatte tegen de paal, rolde achter de rug van de keeper door over de doellijn naar de andere kant, belandde daar tegen de andere paal alvorens het leer tergend langzaam over de doellijn rolde. Doelpunt! Geen VAR nodig. 1-0 Nevelo!

In het resterende deel van de eerste helft bleef het spelbeeld gelijkwaardig. Nevelo had het meeste de bal. FC Tilburg leek er enkele keren gevaarlijk uit te komen via de counter. Doelpunten leverde het echter niet op, waardoor we met de 1-0 stand gingen rusten.

Hoewel wij als Clubwatchers inmiddels wel zin kregen in een bak koffie, hadden wij hier natuurlijk geen tijd voor. Ook de rust is immers altijd interessant. Waar trainer Martin zijn jongens na een paar minuten al weer klaar had staan, was zijn Tilburgse collega gedurende de vijftien minuten rust non-stop aan het woord, zijn spelersgroep luisterende. Met enkele geluidversterkers trachten wij iets op te vangen van zijn tips. "We moeten scoren", vingen we uiteindelijk op. Enfin. Die conclusie hadden wij ook wel kunnen trekken. Zonde van de mogelijkheid voor koffie. Desalniettemin, tijd voor een mooie tweede helft!

De tweede helft startte FC Tilburg gretig. Ze waren ongetwijfeld niet van plan om Nevelo vandaag zomaar de winst te geven. Al vlug werden de bezoekers beloond voor hun instelling en kwamen ze op gelijke hoogte met de thuisploeg. Na een mooie combinatie over links, werd de bal van zo’n twintig meter op doel geschoten. De bal zweefde heerlijk naar de linkerbovenhoek. Onhoudbaar: 1-1.

Hierna rechtte Nevelo de schouders. Of waren het de ruggen. Er werd in ieder geval geknokt. Voor elke meter. Voor elk grassprietje. Voor elke bal. Halverwege de tweede helft leek Nevelo weer de voorsprong te pakken. Met een prachtige steekpass zette Ramiro Ruben alleen voor de keeper. Deze kwam echter vliegensvlug uit zijn doel gesneld, waardoor hij de poging van Ruben wist te blokkeren. Aan de andere kant was FC Tilburg in de slotfase ook nog dichtbij de winnende treffer. Tot twee keer toe stond Finn echter in de weg, zoals Casillas ooit onze Robben in de weg stond, waarmee hij zijn team in de race hield. Na 60 minuten spelen klonk het eindsignaal van de reguliere speeltijd. De 1-1 stand op het denkbeeldige scorebord kon maar één ding betekenen: penalty’s!

In het vernieuwde ABBA-systeem (nee moeders, we hebben het niet over de Dancing Queens..) begon Nevelo aan de penalty’s. Guus stapte als eerste richting de stip en schoot zijn penalty feilloos binnen: 1-0. Hierna waren de bezoekers twee maal aan de beurt. De eerste ging raak, maar de tweede werd dankzij een katachtige reflex door Finn uit het doel gehouden: 1-1. Hierna gingen om beurten Tycho en Jesse naar voren. Tycho wist helaas niet te scoren, maar Jesse benutte de elfmeter wel en zette Nevelo weer op voorsprong: 2-1. Vervolgens was het weer de beurt aan Finn om zich onsterfelijk te maken. Hij behield zijn 50%-score en hield opnieuw een penalty uit zijn doel. Doordat de andere er wel in ging, kwam de stand weer op gelijke hoogte: 2-2 maar met een penalty meer genomen door FC Tilburg. Doordat Nevelo er nu twee achter elkaar mocht nemen, konden zij hiermee de wedstrijd beslissen. Giel was hierbij als eerste aan de beurt en faalde niet. 3-2. Alle druk kwam nu op de nog jonge schouders van Stef. Mocht hij weten te scoren, dan schoot hij Nevelo daarmee naar de volgende ronde. De spanning op veld vier steeg hiermee tot ongekende hoogte. Zelfs de vogels die overvlogen, leken dit even in slow motion te doen, om stiekem vanuit de lucht nog mee te kunnen genieten van deze ontknoping. Stef legde de bal goed. Controleerde of het gras de goede richting uit wees. Haalde nog wat druppend zweet van zijn voorhoofd. Keek vol vertrouwen naar de bal en startte toen zijn aanloop. Voor het gevoel was het ongetwijfeld de langste aanloop van zijn nog jonge leven. Als een volwaardig professioneel was alle aandacht op hem gericht. Hij zette zijn standbeen naast de bal en haalde uit met zijn rechter. Ja? Ja! Het net bolde: 4-2. Nevelo wint. Nevelo JO13-1 bekert verder. Sensatie. Verdiend. Dik verdiend!


De jongens van JO13-1 vierden na afloop de overwinning met de welverdiende chips!

Een prachtige strijd die een meer dan verdiende winnaar opleverde. Wij, de altijd objectieve en onzichtbare Clubwatchers van SV Nevelo, betrapten onszelf er op dat we elkaar in de armen sprongen. De spanning en emotie was ook ons even te veel geworden om onze neutraliteit ongemerkt te laten. Gelukkig voor ons, was er echter geen toeschouwer die ons hierop wist te betrappen en wenden we onszelf snel weer in de geheime zetels. Onze identiteit blijft hierdoor nog geheim, waardoor we ons werk ook volgende week weer kunnen voortzetten. Voor deze week sluiten wij hiermee af. We bedanken Nevelo JO13-1 voor de prachtige strijd die wij hebben mogen aanschouwen en beschrijven. Als alle Nevelo-teams zo’n strijd op de mat kunnen leggen, dan zien wij als Clubwatchers een mooi jaar tegemoet.

Tot volgende week!

Gegroet,

Clubwatchers SV Nevelo.

Plaats een reactie:

 
 
 
 
 
Voorwaarden: anonieme, beledigende en ongepaste reacties worden verwijderd. Reacties op fouten of onvolledigheid van de informatie op onze site worden eveneens verwijderd. Wij verzoeken u dergelijke reacties te richten aan pr@svnevelo.nl of desbetreffende contactpersoon, die actie zullen ondernemen om indien nodig de gegevens te corrigeren.